Artikkeleissa on käynnissä huoltotoimenpiteet

Syksyn Jamit 2022 – pelihuumaa pimeyden keskellä

Onko parempaa tapaa käynnistää syysloma, kuin pelien parissa ja hyvässä seurassa? 🎃 FrostBit toi pimeän lokakuun viikonloppuun valoa, ja piti toiset Frosted Game Jamit vuodelle 2022. Ensimmäiset Frosted Game Jamit keväällä sujuivat hyvin ja herättivät Rovaniemen peliyhteisön mielenkiinnon, joten uudet jamit oli ehdottomasti järjestettävä. Viime jamien pohjilta teimme monia muutoksia ja parannuksia palautteiden pohjalta, ja taas mentiin askel eteenpäin eeppisen tapahtuman järjestämisessä!

AMKilla olikin tupa täynnä, kun paikalle saapui pelien ystäviä rutkasti tekemään mitä mahtavimpia pelejä laidasta laitaan: loppujen lopuksi 8 tiimiä teki 2D ja 3D-pelejä tietokoneelle ja mobiilille, moninpelejä ja yksinpelejä, näppäimistölle sekä ohjaimille, tietenkään (galaktisen) mullistavaa lautapeliä unohtamatta.


Tsekkaa jamien tunnelmaa Aftermoviesta!

Jameilla on tavoitteena tehdä peli viikonlopussa, yhteisen teeman merkeissä. Viime jameilta saimmekin palautetta, että pääteeman lisäksi ”diversifyerit” olisivat hauska lisä; ja niitähän me keksittiin! Jamien pääteema tällä kertaa oli keskellä (In The Middle), ja diversifyereiksi valikoitui ”sattuma, tekosyy, avuton”, sekä lauantain yllätys musta lammas: ”tee pelistä täysin teeman vastainen”. Täh? Niin, siis jameilla on aina vain mielikuvitus rajana. Parasta onkin nähdä lopputulos, eli mitä osallistujat oikeasti keksivätkään näiden teemojen pohjalta.


Milloin seuraavat jamit Rovaniemellä?

Rovaniemellä tullaan näkemään ensi vuonna Jamit varmasti jossakin muodossa; oli se sitten Frosted Game Jamit, Global Game Jamit tai jopa molemmat, tulemme niistä kertomaan varmasti ajoissa. 😎 Olehan muutenkin kuulolla FrostBitin someissa (InstagramLinkedInnettisivut) sekä IGDA Rovaniemi Hub:in someissa (InstagramFacebook), mikäli pelit ja niiden kehittäminen kiinnostaa, sillä haluamme olla osana aktivoimassa pelialaa täällä pohjoisessakin. Korvat höröllä ja mukaan tapahtumiin mars! 🏃