Kevään 2022 Jamittelujen tunnelmia

Pizzan ja pelihuuman täyteinen viikonloppu takana! 🍕🎮 FrostBit järjesti opiskelijoiden kanssa 2022 keväällä Frosted Game Jamit Lapin AMK:n tiloissa.

Tilaisuus alkoi yhteisen kokoontumisen merkeissä AMK:n ShowRoomissa, jonne oli järjestetty valmiiksi työskentelypisteet ja koneita. Teema julkistettiin hauskan trailerin muodossa, ja näiden jamien teemaksi päätyi lopulta: ”Alussa ei ole mitään”. Ja perinteisesti, teemahan on aina täysin osallistujien tulkittavissa, ja lopputuloksina voidaan odottaa ihan mitä vain.

Osallistujat jaettiin haluamiinsa ryhmiin ja osa halusi tehdä pelejä yksin. Tämän jälkeen ideointi startattiin ja ruvettiin heti hommiin. Siinähän se viikonloppu sitten vierähtikin; pelidevauksen sekä herkkujen ja virvokkeiden merkeissä.

Jos mietit mitä jameilla ihan käytännössä tehdään, niin konsepti menee yksinkertaisuudessa näin: Eri taustoista tulevat (esim. mallinnuksesta, 2D-grafiikasta, ohjelmoinnista, suunnittelusta …) ja pelien tekemisestä kiinnostuneet ihmiset löyttäytyvät yhteen ja tekevät pelin yhteisen teeman merkeissä. Pelit voivat olla vaikkapa PC-pelejä, lautapelejä, korttipelejä, konsolipelejä, tai mitä tahansa pelejä osallistujat keksivätkään. Lopputuloksena ei ole kuitenkaan tarkoituksena painostaa valmiiksi pelattavia pelejä, ja tämä onkin monesti olennainen osa jameja: projektit eivät aina valmistu parin päivän aikana viimeisiä viilailuja myöten. Päätavoitteena on yhdessäolo, hauskanpito, ja yhteinen innostus pelejä kohtaan! Sinun ei tarvitse siis olla koodarikonkari osallistuaksesi, vaan löydät varmasti oman paikkasi jossain ryhmässä.

Tunnelmia ensimmäisistä Frosted Game Jameista:

Mitäs mahtavia tuotoksia sieltä sitten syntyi?

Kokosimme pienen trailerikoosteen viikonlopun tuotoksista, joita osa osallistujista jakoi jälkeenpäin. Projekteja on tuotettu mm. Unityllä, UE5:lla ja tietysti omin käsin askarrellen!

Vain mielikuvitus on rajana.

Mites tästä eteenpäin? Milloin lisää jameja?

No, alustavasti suunnitelmissa jo tulevana loppusyksynä 2022, kunhan löydämme tarpeeksi aikaa järjestelyihin! Keräsimme palautetta kevään jameille osallistuneilta, ja saimme paljon hyviä parannusehdotuksia, joilla tulevaisuuden jameja voidaan viedä vielä paljon eteenpäin – laajemmaksi ja paremmaksi. Laajennamme tilajärjestelyjä ja panostamme jameihin myös yleisötapahtumana, jonne olisi houkuttelevampaa tulla myös muiden kuin pelkästään pelintekijöiden. Tulevissa jameissa voit siis kutsua myös kavereita katsomaan meininkiä, pelaamaan vaikka konsoli- tai lautapelejä, tai kokeilemaan labran VR-tuotoksia ja muuta mielenkiintoista.

Yksi kuuma puheenaihe labran keskuudessa on ollut myös aiemmat jamit, joita aikanaan pLab on järjestänyt: niistä löytyviä kuvia ja aiempia pelejä pyritään saamaan näytille tänne FrostBitin sivuille pian. Monia kiinnostaa, että miltä meiniki jameilla yleensäkin näyttää ja millaisia pelejä sieltä oikein tulee – olehan siis kuulolla FrostBitin sivuilla lähiaikoina, jonne tätä matskua laitetaan. Olemme innoissaan mukana tuottamassa pelialan tapahtumia Rovaniemellä, jossa niitä kyllä kaivataan lisää!

Kiitos Lapin ammattikorkeakoululle tilojen lainaamisesta tapahtumalle!

1 thought on “Kevään 2022 Jamittelujen tunnelmia

Comments are closed.