Artikkeleissa on käynnissä huoltotoimenpiteet

Frosted Game Jamit kehittyy ja kasvaa

JumboKombon loistava lautapeli

Viime Frosted Game Jamit olivat yli vuosi sitten, ja tänä vuonna saatiin taas mitä mahtavampia pelituotoksia yli 10 tiimiltä ja 34 osallistujalta. Vuoden teema oli ketjureaktio ja diversifiereiksi päätyi ’Loppu on alku’, ’Shrek’ ja ’Kuutiot’. No, kuvista ja videoista on helppo huomata, että Shrek oli aika suosittu (tietenki!).

Klippejä tuotoksista voit nähdä tapahtuman Aftermoviessa:

Tapahtuma alkaa pikkuhiljaa rutinoitumaan, mutta aina nousee tietysti parannuksen kohteita ja laajentamismahdollisuuksia ensi kerraksi. On kiva nähdä, että TVT-opiskelijat innostuvat tapahtumasta, mutta myös ulkopuolisia pelinkehittäjiä saapuu paikalle ja lautapelintekijätkin löytävät paikkansa. Tulevaisuuden tapahtumiin luodaankiin yhteistyötä lautapelikerhojen kanssa, jotta tapahtuma olisi lautapelikehittäjillekin inklusiivisempi!

Seuraavat jamit ovatkin sitten Global Game Jamit, jotka järjestetään Lapin AMK:lla ensi vuonna 26. – 28.1.2024. Järjestäjinä ovat LeveLappi-hanke ja IGDA Rovaniemi Hub. Seuraahan siis LeveLapin sivuja sekä IGDARoi:n Instagramia lähitulevaisuudessa.

Tapahtumajärjestäjien pohdintoja

Teimme näille jameille muutamia suurempia muutoksia, jotka koski tavaroiden lainauspolitiikkaa, tilojen käyttöä ja tapahtumaan ilmoittautumista. Tapahtuman jälkeisessä debriefissä todettiin, että kehityskohteet ovat olleet hyviä ja tapahtuman sujuvuutta saadaan edistettyä edelleen. Ensi Frosted Game Jameilla otamme käyttöön kokonaan etukäteisilmoittautumisen ja poistamme ryhmäyttämisen järjestäjien hartioilta; koimme, että järjestäjät eivät pysty lyhyessä ajassa muodostamaan sellaisia ryhmiä, jotka palvelevat optimaalisesti osallistujien tarpeita ja toiveita. Kannattaa siis hypätä Rovaniemi Jamien Discordiin tutustumaan paikallisiin pelinkehittäjiin, mikäli tulevaisuuden tapahtumat kiinnostaa! 😊

Tänä vuonna otimme myös käyttöön ”1 lainakone per ryhmä” toiminnon, jonka koimme hyväksi. AMK:lla loppuu myös lainakoneet, mikäli tapahtuma kasvaa tätä vauhtia! Tulevaisuuden tapahtumiin kannattaakin varautua hyvin omilla varusteilla, joskin näistäkin tulemme tietysti ilmoittamaan tarkemmin tulevaisuudessa.

Tapahtumien järjestäminen on ollut älyttömän kivaa, ja tulevaisuudessa pyritään tekemään niistä yhä sujuvampia, jotta myös järjestävät pääsevät nauttimaan devauksesta viikonlopun ajan täysillä! 😎