The FrostBit Code – YouTube livestriimit

The FrostBit Code on livestriimi-tapahtuma, jossa voit liittyä mukaan kuuntelemaan ja keskustelemaan koodaukseen liittyvistä aiheista. Tapahtumat järjestävät FrostBit-labran web-tiimin insinöörigurut Juhani Kuru, Matias Hiltunen ja Mikko Pajula, joilla koodaaminen on lähellä sydäntä. Lisäksi striimeissä on mukana vieraina alan muita asiantuntijoita. Nappaa kuppi kahvia ja tule mukaan kuuntelemaan striimejä, joissa vetäjät jakavat tietotaitojaan ja kokemuksiaan labran projekteissa. Vitsit ja koodausmokat ovat olennainen osa striimejä!

Miksi tulla mukaan? Pääset oppimaan, saat viihdykettä iltapäivääsi ja voit parantaa koodaustaitojasi gurujen kanssa. Tapahtumat on suunnattu opiskelijoille ja henkilöille joilla on paljon, jonkin verran tai ei vaikka ollenkaan kokemusta koodauksesta. Sinun ei tarvitse olla kokenut koodari liittyäksesi kuuntelemaan!

Livestriimit lähetetään ja nauhoitetaan aina joka kuun viimeinen torstai (poislukien heinä-, elo- ja joulukuu) kello 13:00-14:30 FrostBitin Youtube-kanavalla, josta löytyy myös vanhemmat lähetykset. Voit osallistua striimien aikana keskusteluun lähetyksen chatissa tai ottamalla yhteyttä joihinkin striimien vetäjistä Teamsin tai sähköpostin välityksellä.

Striimit ovat julkisia ja aina suomenkielisiä (paitsi syyskuun englanninkielinen sessio). Mikäli haluat saada ilmoituksen kalenteriisi, linkin striimiin sekä tarkempaa tietoa tulevien striimien aihealueista, voit rekisteröidä sähköpostiosoitteesi seuraamalla allaolevaa linkkiä (se kannattaa – uutiskirjeessä tarjotaan etukäteen enemmän tietoa aiheista ja tulevista striimeistä!):

AIHEET

HUHTIKUU: Nousevat ohjelmointikielet: Rust, Julia, Go, yms.
TOUKOKUU: Webbidevaus C#:lla: .NET Core
KESÄKUU: Unity vs. Unreal: Kumman valitset projektiisi
SYYSKUU: 3D-mallinnus webissä: Interaktiiviset lisätyn todellisuuden kokemukset
LOKAKUU: IoT Coding: Concrete projects, ethics and privacy (sessio pidetään englanniksi)
MARRASKUU: Taide ja webbidevaus: UX- ja UI-suunnittelun periaatteet

STRIIMIEN VETÄJINÄ

MATIAS: Isä, koodari, paikkatietoon perustuvien AR-pelien aktiivinen käyttäjä. 

Mitä mahdottomampi tehtävä, sitä kiinnostavampi haaste.
Mikään ei ole mahdotonta kunnes toisin todistetaan!
Intohimona koodaaminen: Työ ja harrastus.
Toimin web- ja mobiiliteknologioiden parissa FrostBit ohjelmistolaboratoriossa erilaisissa hankkeissa asiantuntijana ja koodarina.

JUHANI

"Isännällä on 13 vuoden kokemus softa-alalta useasta eri projektista monella eri kielellä C++:sta C#:n, Perlin ja Javascriptin kautta Pythoniin, Javaan ja Dartiin. Parhaiten isäntä viihtyy full-stackin parissa, mutta minähän en näistä mitään ymmärrä. Parasta työpäivissä on se, että saa nukkua isännän jalkojen päällä lämmittäen varpaita." t. Nyytti 7kk pomeranian 🐶
MIKKO: FrostBit-labran projekti-insinööri

Legacy-koodissa uiva vanhan liiton koodipohjalla tehty insinööri. Unelmoin siitä huolimatta paremmista arkkitehtuureista ja kauniimmasta koodista. Annan innokkaiden johdattaa ja pyrin innostumaan mukana. Vapaa-ajalla mieluiten koodailisin full-stack -juttuja arkea helpottamaan, kuten vesimittarin automatisoitua lukemista helpolla ui:lla. Tietotekniikan on tarkoitus helpottaa elämää. Käyttöliittymien tulisi tukea käyttäjää, ei turhauttaa. Jonain päivänä onnistumme koodaamaan itsellemme paremman elämän.

Kiinnostukset: UX-suunnittelu, Olio-ohjelmointi, paikkatieto ja helpot ratkaisut.

STRIIMIT YOUTUBESSA