The FrostBit Code – YouTube livestriimit 2021

The FrostBit Code on livestriimi-tapahtuma, jossa voit liittyä mukaan kuuntelemaan ja keskustelemaan koodaukseen liittyvistä aiheista. Tapahtumat järjestävät FrostBit-labran web-tiimin insinöörigurut Juhani Kuru, Matias Hiltunen ja Mikko Pajula, joilla koodaaminen on lähellä sydäntä. Lisäksi striimeissä on mukana vieraina alan muita asiantuntijoita. Ota kuppi kahvia ja tule mukaan kuuntelemaan!

Miksi tulla mukaan? Pääset oppimaan, saat viihdykettä iltapäivääsi ja voit parantaa koodaustaitojasi gurujen kanssa. Tapahtumat on suunnattu opiskelijoille ja henkilöille joilla on paljon, jonkin verran tai ei vaikka ollenkaan kokemusta koodauksesta. Sinun ei tarvitse olla kokenut koodari liittyäksesi kuuntelemaan!

Livestriimit pyritään lähettämään ja nauhoittamaan joka kuun viimeinen torstai kello 13:00-14:30 FrostBitin Youtube-kanavalla, josta löytyy myös vanhemmat lähetykset. Voit osallistua striimien aikana keskusteluun lähetyksen chatissa tai ottamalla yhteyttä joihinkin striimien vetäjistä Teamsin tai sähköpostin välityksellä.

 

AIHEET

HUHTIKUU: Nousevat ohjelmointikielet: Rust, Julia, Go, yms.
TOUKOKUU: Webbidevaus C#:lla: .NET Core
KESÄKUU: Unity vs. Unreal: Kumman valitset projektiisi
SYYSKUU: 3D-mallinnus webissä: Interaktiiviset lisätyn todellisuuden kokemukset
JOULUKUU: Christmas Edition: Vuoden viimeinen striimi ja labran kuulumiset

 

 

STRIIMIEN VETÄJINÄ

MATIAS: Isä, koodari, paikkatietoon perustuvien AR-pelien aktiivinen käyttäjä.

Mitä mahdottomampi tehtävä, sitä kiinnostavampi haaste. Mikään ei ole mahdotonta kunnes toisin todistetaan! Intohimona koodaaminen: Työ ja harrastus. Toimin web- ja mobiiliteknologioiden parissa FrostBit ohjelmistolaboratoriossa erilaisissa hankkeissa asiantuntijana ja koodarina.

JUHANI

”Isännällä on 13 vuoden kokemus softa-alalta useasta eri projektista monella eri kielellä C++:sta C#:n, Perlin ja Javascriptin kautta Pythoniin, Javaan ja Dartiin. Parhaiten isäntä viihtyy full-stackin parissa, mutta minähän en näistä mitään ymmärrä. Parasta työpäivissä on se, että saa nukkua isännän jalkojen päällä lämmittäen varpaita.” t. Nyytti 7kk pomeranian 🐶


MIKKO: FrostBit-labran projekti-insinööri Legacy-koodissa uiva vanhan liiton koodipohjalla tehty insinööri.

Unelmoin siitä huolimatta paremmista arkkitehtuureista ja kauniimmasta koodista. Annan innokkaiden johdattaa ja pyrin innostumaan mukana. Vapaa-ajalla mieluiten koodailisin full-stack -juttuja arkea helpottamaan, kuten vesimittarin automatisoitua lukemista helpolla ui:lla. Tietotekniikan on tarkoitus helpottaa elämää. Käyttöliittymien tulisi tukea käyttäjää, ei turhauttaa. Jonain päivänä onnistumme koodaamaan itsellemme paremman elämän. Kiinnostukset: UX-suunnittelu, Olio-ohjelmointi, paikkatieto ja helpot ratkaisut.

 

STRIIMIT YOUTUBESSA