Virtuaalinen hautausmaa

Elämyksellistä teknologiaa Lapissa

Elämysteknologioiden Lappi 2025 hankkeen päätavoitteena on auttaa Lapin alueen yrityksiä hyödyntämään elämysteknologioiden potentiaalia ja tehdä sitä näkyvämmäksi. Virtuaalinen hautausmaa kehitettiin Suomen ja Venäjän rajalla Sallassa sijaitsevan saksalaisten sotilaiden hautausmaan pohjalta. Virtuaalisen elämys pyrkii tarjoamaan mahdollisimman todentuntuisen käynnin hautausmaalla, joka voi olla usein saavuttamattomissa.

Sotilashautausmaa on luotu virtuaalista todellisuutta hyödyntävälle pohjalle, jossa käytetään virtuaalilaseja. Käyttäjäkokemusta helpotettiin luomalla ympäristölle oma ohjainalusta sen sijaan, että jouduttaisiin käyttämään perinteisiä virtuaaliohjaimia. Ympäristössä on muun muassa mahdollista aktivoida haudattujen sotilaiden määrää representoivaa siluetit, asettaa kynttilöitä ja ennen kaikkea tarkastella hautakivien nimiä.

PROJEKTI

Elämysteknologioiden Lappi 2025

AIKATAULU

1.9.2017 – 31.1.2020

BUDJETTI

208 719 €

KONTAKTIHENKILÖ

Toni Westerlund

Virtuaalinen sotilashautausmaa toteutettiin osana työpakettia, jossa Sallan jälleenrakennusmuseon sisältö visualisoitiin saavutettavaksi ilmaiseksi ja siirtymättä fyysisesti sen alueelle Venäjän puolelle. Virtuaaliteknologian avulla ympäristö tarjoaa elämyksellisen kokemuksen saavuttamattomaan kohteeseen.