Nettisivu metsä- ja luontoaiheisille peleille

FrostBit tuotti Äkräs-projektissa Metsäpelit.fi -palvelun, jonne on kerätty eri toimijoiden luontoaiheisia pelejä. Äkräs ohjelmiston sisälle toteutettiin uusia teknologioita vahvasti hyödyntäviä uusia pelejä, joilla nostetaan tietoisuutta tällä hetkellä olevista tärkeistä elementeistä metsätyössä. Hanke oli jatkoa aiemmille peliprojekteille ja pyrki edistämään lasten ja nuorten tietoisuutta metsäalasta innostavin keinoin.

Metsäpelit.fi -sivustolla käyttäjät voivat pelata pelejä suoraan web-selaimessa ja myös arvioida eri pelejä. Pelejä toteutettiin erilaisille käyttäjäryhmille ja sitä kautta myös eri vaikeustasoille. Pelien versioihin on lisätty muun muassa moninpeliominaisuuksia, jotka mahdollistavat pelaajien keskinäisen vuorovaikutuksen ja verkostoitumisen. FrostBit on tuottanut Metsäpelit-sivuston peleistä muun muassa Puunkaato-, suunnistus- ja sienipelin.

PROJEKTI

Äkräs

AIKATAULU

01/11/2015 – 30/06/2018

KOKONAISBUDJETTI

323 808 €

KONTAKTIHENKILÖ

Petri Hannula / +359 40 485 3559

Hankkeen aikana metsätietoutta vietiin nuorille myös erilaisissa tilaisuuksissa, tapahtumissa, seminaareissa, sekä aktiivisella median hyödyntämisellä. Sivusto toimii innostavana oppimisympäristönä erityisesti nuoremmille opiskelijoille, ja hanke on nostanut esiin uusia ideoita teknologian hyödyntämisestä metsäopetuksessa, -matkailussa ja -yrittäjyydessä.