Maailmanperintö Struven ketju

Teknologiainnovaatioilla kestävää kulttuurimatkailua

Maailmanperintö Struven ketju on Mustanmeren ja Pohjoisen jäämeren välinen kolmiomittausketju, jolla on merkittävä edustus tieteen ja tekniikan kulttuuriperintönä. ”Maailmanperintö Struven ketjun Pohjoiset osat” -hankkeella pyritään kehittämään vastuullista ja vetovoimaista kulttuuri- ja matkailutuotteita sekä oppimiskonsepteja Struven ketjulle.

Hankkeessa kehitetään pohjoisen alueen verkostoa; lisätään tietoa Struven ketjusta julkisten toimijoiden, yritysten, vieralijoiden ja nuorten keskuudessa; parannetaan Struven ketjun pisteiden saavutettavuutta digitaalisten ratkaisujen avulla; sekä kehitetään vastuullista ja kestäviä liiketoimintamalleja ketjuun liittyen.

FrostBit laboratorio tuottaa Struve-hankkeeseen sekä mobiili- että 3D-visualisoinnin. 3D-visualisointi on virtuaalinen elämys, jossa käyttäjä pääsee tutustumaan Struvessa käytettyy nmittaustekniikkaa nja laitteistoon Alatornion kirkon historiallisessa ympäristössä. Mobiilipeli perustuu Struven ketjun mittauksen tapahtumiin, jonka tarkoituksena on tavoittaa yleisöä jolle maailmanperintökohde on tuntematon. Peli on julkaistu Play Store ja App Store -sovelluskaupoissa syksyllä 2022.

PROJEKTI

Maailmanperintö Struven ketjun pohjoiset osat

AIKATAULU

1.2.2020 – 30.9.2022

BUDJETTI

680 304 €

KONTAKTIHENKILÖ

Sanni Mustonen

Hankkeella pyritään edesauttamaan Struven ketjua olemaan maailmanluokan kestävä ja älykäs kulttuurimatkailukohde vuoteen 2030 mennessä. Tavoitteena on korostaa pohjoiseurooppalaista kulttuuri-identiteettiä ja yhteistyötä Unescon arvojen mukaisesti.