Energy ECS

Tulevaisuuden älykkäitä energiaratkaisuja

TietoEVRY:n koordinoimassa Smart and Secure Energy Solutions for Future Mobility (Energy ECS) -hankkeessa tehdään tietä uudenlaiselle yritys- ja teknologiaekosysteemille Euroopassa. Tämä tarkoittaa älykkäiden energiaratkaisujen tutkimusta, jonka kehityksessä on mukana jopa 16 pientä ja keskikokoisat yritystä, 8 suurta yritystä ja 6 koulutus- ja kehitysorganisaatiota kahdeksasta eri maasta.

 

Hankkeen toimijat toteuttavat yhteensä kuusi käyttötapausta (Use Cases), joista voit lukea lisää hankkeen sivuilta. Käyttötapauksia yhdistävät yhteiset tarpeet ICT-infrastruktuurille ja elektroniikkalaitteistoille.

DroneZones – Autonomous Drone Ecosystem

Smart Containers in intramodal transport & Smart and light Air cargo Containers

Smart mobility with E-mobility

Vehicle to Grid

Self-powered System in Tyres

Autonomous Driving of EV to Charging Station

FrostBitin osuus hankkeessa koskee ”UC6 – Autonomous Driving of EV to Charging Station” -käyttötapausta. Labra toteuttaa islantilaisen Strætó bs linja-autoaseman digitaalisen kaksosen, jossa 3D-bussit ohjautuvat UNIKIEN:n ohjausjärjestelmän virtuaalisten sensoridatan avulla parkkiruuduista latauspisteelle ja takaisin. Lopputuloksena tämän simulaation on tarkoitus toimia testausympäristönä, ennen kuin busseja aletaan liikuttamaan oikeassa ympäristössä.

Linja-autovarikon digitaalinen kaksonen
Simuloitu Lidar sensori
Testihalli
Ajettava sähkölinja-auto
Useita simuloituja Lidar sensoreita
Säädettävät sääolosuhteet
PROJEKTI

Smart and secure energy solutions for future mobility

AIKATAULU

1.6.2021 – 31.5.2024

BUDJETTI

1 134 251€

KONTAKTIHENKILÖ

Jukka Leinonen

 

Energy ECS vastaa tulevaisuuden älykkäiden energiaratkaisujen haasteisiin ja tarpeisiin kehittämällä elektroniikka-, komponentti- ja järjestelmäteknologioita e-liikennejärjestelmän digitalisoinnin parantamiseksi. Tällä mahdollistetaan älykkään liikenteen ja infrastruktuurin vuorovaikutus; verkkoyhteyden, intermodaalisen liikenteen, autonomisen ajon, datageneraation ja ajoneuvojen palvelutarjonnan kautta.

Katso Energy ECS nettisivut!