Metsäinen Web & Mobiili

Metsän tietopankki

Frostbit-laboratorio oli kahdessa projektissa vastuussa Metsäinen -tietopalvelusta, jonka sisältöä hyödynnetään myös kahdessa eri mobiilisovelluksessa (Metsäinen: Android/iOS). Tietopalvelun tarkoitus on jakaa tietoa metsänomistajille metsänhoitoon liittyen. Hankkeiden taustalla on tarve tuoda Suomen metsät aktiivisen ja laadukkaan metsänhoidon pariin.

Metsäinen-verkkosivu toimii valtavana metsätalouden tietopankkina ja jota ylläpitää Suomen Metsäkeskus. Mobiilisovellus sisältää useita eri ominaisuuksia, kuten tapahtumakalenterin, tietopankin sekä mobiililuontopolut jotka hyödyntävät tietopankin dataa. Mobiililuontopolkujen lisäämistä ja ylläpitämistä varten FrostBit tuotti myös erillisen luontopolkueditorin, jonka kauttaa reittejä saadaan lisättyä mobiilisovelluksiin etänä.

Metsänhoidon ansiosta metsät tuottavat tuloa metsänomistajalle ja raaka-ainetta puuta jalostavalle teollisuudelle. Puuraaka-aineen liikkuminen, hankintamäärien turvaaminen ja kasvattaminen tukevat teollisuuden toimintaa ja tulevien teollisuusinvestointien toteutumista. Hankkeiden taustalla on ensisijaisesti tarve etsiä ja löytää metsänomistajien henkilökohtainen ääni ja nostaa se kuuluviin metsän käyttöön ja hoitoon liittyvien tavoitteiden ja tarpeiden keskellä. 

Hankkeista hyötyvät Lapin maakunnassa asuvat ja toimivat ihmiset, mutta myös muut metsätaloudesta kiinnostuneet. Mobiilisovelluksen kieliversioiden valmistuessa hanke hyödyttää myös kansainvälisiä Suomen metsistä kiinnostuneita ja metsissä liikkuvia ihmisiä.

PROJEKTI

METSÄINNO

AIKATAULU

1.2.2018 – 30.11.2019

BUDJETTI

229 906 €

KONTAKTIHENKILÖ

Tuomas Valtanen

PROJEKTI

Mobiilisti metsään

AIKATAULU

1.6.2016 – 31.1.2018

BUDJETTI

220 546 €

KONTAKTIHENKILÖ

Tuomas Valtanen