Kuluma-sovellus

Dwell - Älykäs taloyhteisö

Kuinka älykkäitä järjestelmiä ja palveluja voidaan hyödyntää kiinteistöjen kehityksessä ja taloyhteisössä? Dwell-hankkeessa pyritään löytämään tähän ratkaisuja kohdeyleisön, Lapin yliopiston, TEQU:n ja FrostBitin yhteistyöllä. Tutkimushankkeen testiympäristönä toimii Rovaniemen DAS Kelo, johon tuotetaan asukkaiden ja taloyhtiön yhteinen mobiilisovellus. Käyttäjähtöisellä suunnittelulla voidaan tuottaa älykkäitä järjestelmiä, joilla mahdollistetaan uudenlaista yhteisöllistä asumista ja palveluja.

FrostBitin web- ja mobiilitiimin osaaminen keskittyy projektissa erityisesti Kuluma web-sovelluksen, taustapalveluun ja mobiiliapplikaation tuotantoon. Kuluma web-sovellus on tehty Rovaniemen Domus Arctica säätiön omistaman DAS Kelon testikäyttöön. Sovelluksen avulla asukkaat voivat seurata asuntokohtaista veden- ja sähkönkulutustaan ja verrata sitä talon keskiarvoon. Lisäksi sovellus tarjoaa keskustelumahdollisuuden sekä asukkaiden, vuokranantajan ja sovelluksen kehittäjien kanssa.

Tutustu tarkemmin Kuluma web-sovelluksen betaversioon TEQU:n sivuilla.

PROJEKTI

Dwell – Älykäs taloyhteisö

AIKATAULU

1.1.2019 – 31.12.2021

BUDJETTI

488 639 €

YHTEYSHENKILÖ

Valtteri Pirttinen

Dwell-hanke on toteutettu tiiviissä yhteistyössä Lapin yliopiston, TEQU:n ja FrostBitin välillä. Lapin yliopisto ja TEQU ovat osallistuneet palvelumuotoilukonseptointiin, työpajoihin ja testauksiin sekä UX/UI suunnitteluun. TEQU on toteuttanut lisäksi kiinteistösuunnittelua, energiajärjestelmien suunnittelua ja datansiirtoa. Hankkeessa tuotetaan uutta tutkimustietoa älykkäiden järjestemien hyödyntämisestä ja ylläpidosta, jolla edistetään resurssitehokkuutta ja laadukasta asuinympäristöä.